Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які причини неврожаю картоплі в Україні?

27078 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2015 році врожай картоплі в Україні значно знизився — за інформацією Держстатистики, у порівнянні з попереднім роком врожай став меншим на 12 відсотків. Минулий рік за цим показником став найгіршим за останні кілька років.

У інформацією Державної служби статистики, протягом 2015 року зменшився врожай картоплі в Україні - протягом року врожай цих овочів, що став меншим порівняно з 2014 роком на 12 відсотків, склав лише 20,8 мільйона тонн. Як пояснив директор відповідного департаменту Леонід Сухомлин, головною причиною зменшення отриманого врожаю у сезоні-2015 стало погіршення погодних умов — негативно вплинули на формування коренеплодів посушливі літо та осінь.

Певні проблеми, за словами спеціалістів, є і у сфері реалізації картоплі в Україні. Так, аналітики стверджують, що більшу частину виробленої в Україні картоплі не споживають на внутрішньому ринку, використовуючи лише 10-15 мільйони тонн, тому залишки цієї продукції псуються. За висновками експертів, в Україні бракує лише картоплі вищого сорту, продукції ж першого та другого сорту виробляється достатньо.

Ще одна версія падіння обсягів урожаю картоплі, яку висувають спеціалісти, є виробництво картоплі переважно у приватному секторі — через кризу перевиробництва люди припинили висаджувати цей овоч у колишніх обсягах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео