Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна і Японія об’єднаються для розвитку бджолярства

187898 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна і Японія обміняються корисним досвідом у питаннях бджолярства: незабаром почне дію спільна програма двох країн, що буде спрямована на обмін знаннями виробників в Україні та експортерами.

Японці зацікавлені у питаннях експорту українського меду. Для того щоб поглибити співпрацю двох країн у цій галузі Україна та Японія розроблятимуть і впроваджуватимуть у дію програму, яка має метою обмін знаннями і досвідом між українськими виробниками та експортерами. Таку новину повідомила Владислава Рутицька, заступник міністра аграрної політики України. У своїй сторінці на Фейсбуці вона повідомила, що між українськими виробниками меду та представниками компанії Japan International Cooperation Agency були досягнуті певні домовленості. За підсумками зустрічі було вирішено, що для спільних цілей буде створено спеціальний бджолярський кооператив, який включатиме загалом 1,5 тисячі учасників.

Як зауважила Владислава Рутицька, у Японії наявна значна зацікавленість в імпорті меду саме з України. Зокрема, цим зумовлене зростання імпорту меду за минулий рік більше ніж у 2 рази.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео