Квоти на експорт пшениці до ЄС використані на 43 %
Українські аграрії використали майже половину квот на безмитний експорт пшеничного борошна до країн Європейського Союзу. Міністр агрополітики Олексій Павленко повідомив, що станом на 8 лютого 2016 року використано 43 % квот на експорт пшеничного борошна.
Зазначається, що повністю використані квоти на експорт виноградних і яблучних соків, а також кукурудзи.
Щодо інших продуктів аграрної промисловості, то ситуація виглядає наступним чином. Квоти на безмитний експорт ячмінної крупи і борошна вичерпані на 51,5 %, оброблене зерно злаків - 50 %, овес - 44,8 % на оброблені томати - на 24,7% і в повному обсязі використана квартальна квота на курятину.
Мінагрополітики повідомляє, що що 10 українських виробників молочної продукції отримали дозвіл на експорт своєї продукції на ринок ЄС, але квоти поки що не використовували.