Очікується стрімке подорожчання свинини
Експерти попереджають про різке зростання цін на свинину. Виробництво свинини в Україні різко скорочується, і зовсім скоро українцям доведеться купувати м’ясо за новими цінами.
Зростання цін на свинину обумовлене тим, що в січні поточного року було вироблено близько 17 тисяч тонн охолодженого і свіжого м’яса, замороженої свинини - трохи більше тисячі тонн, і ці показники набагато нижчі обсягів виробництва в січні 2015 року.
Невелике збільшення виробництва м’яса було тільки по яловичині і м’яса птиці, однак виробництво свинини продовжує скорочуватися. За словами експертів, через зменшення поголів’я худоби, свинина скоро може зникнути з прилавків магазинів і стати дефіцитним і дуже дорогим продуктом.
Протягом найближчих двох тижнів ціна на свинину підніметься відразу на п’ять відсотків і досягне 67 гривень за кілограм. Яловичина поки не подорожчає, і кілограм м’яса в березні буде обходитися покупцям в 80 гривень. Не виключено, що подорожчає курятина приблизно на 4 %, і одна тушка обійдеться в 39 гривень за кілограм.
Яловичина не дорожчатиме через низький попит: українці віддають перевагу більш дешевим продуктам.