Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Торгові стосунки України і Молдови під загрозою

80715 ПЕРЕГЛЯДІВ

Молдова несподівано оголосила про свій намір запровадити мито на молочні продукти з України, про що повідомив Олексій Павленко, голова Міністерства аграрної політики і продовольства держави.

Під час перемовин з Європейською Бізнес-Асоціацією міністр продовольства України Олексій Павленко заявив про намір Молдови ввести мито для українських молочних продуктів, на що у такому випадку Україна відреагує зверненням до СОТ. Як передбачає міністр, наслідком таких дій зі сторони Молдови можуть стати відповідні дзеркальні міри з боку України, у тому числі запровадження торгових бар’єрів не лише для молочки, а й для інших видів продукції.

Олексій Павленко попередив, що при порушенні Молдовою правил, установлених СОТ, до неї імовірно застосують такі ж санкції, яких вжили відносно Росії. Заходи щодо запровадження мита для товарів з Молдови, які зараз розробляються спеціалістами Міністерства внутрішніх справ України, можуть вступити в дію тільки якщо відповідне відомство й не зможе досягти компромісу зі спеціальними органами Молдови.

Як повідомляють, однією з причин постання питання про запровадження мита на українське молоко є скарги молдовських виробників на наплив української продукції, а також заклики захистити права вітчизняного виробника у країні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео