Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська агропромисловість може отримувати мільярди євро економічного прибутку

Українська агропромисловість може отримувати мільярди євро економічного прибутку
189215 ПЕРЕГЛЯДІВ

Більше мільярда євро – стільки, за підрахунками генерального директора компанії «КУН-Україна» Асада Лапша, становить економічна ємність державного ринку аграрної техніки на сьогоднішній день. І, з точки зору гендиректора, цей показник міг би зрости до 2,5 мільярдів.

Справа в тому, що українські аграрії масово розкуповують сільськогосподарську техніку. І хоча поточний рік добіжить кінця лише через п'ять місяців, «КУН-Україна» вже наближається до неймовірного фінансового рекорду з продажів, виконавши свій річний план ще у березні.

Українська агропромисловість, на щастя, швидко реформується: державні агрохолдінги впроваджують нові технології сіяння та збору врожаю, через що галузь сільського господарства потребує й нової техніки. Крім того, український транспорт, задіяний у галузі АПК, швидше виходить з ладу через український ґрунт, котрий обробляти значно складніше за, наприклад, землі США та країн ЄС – лише п'ять років технічної експлуатації проти стандартних семи.

Варто відзначити, що вагомий фактор швидкого зношення техніки в Україні обумовлений і суттєвою недоукомплектованістю аграрного автопарку. Якщо наша держава у найближчому майбутньому візьметься укомплектовувати свої технічні автопарки за міжнародними стандартами, то, за словами Асада Лапша, отримає до 2,5 мільярдів євро чистого економічного прибутку для України.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео