Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна виробляє більше сільськогосподарської техніки

Україна виробляє більше сільськогосподарської техніки
162159 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останній рік Україна значно збільшила показники виготовлення сільськогосподарської техніки та профільного обладнання. Про це повідомили представники аграрного сектора.

За повідомленням об'єднань аграріїв України, протягом останніх років держава виробляє більше техніки та обладнання сільськогосподарського призначення. Особливо плідним у цьому розрізі стало перше півріччя 2016 року. Протягом цього терміну профільні підприємства виробили 768 дискових борін, що на 68 відсотків перевищує минулорічні результати. На 46 і 25 % відповідно більше було виготовлено сівалок та культиваторів, ніж у минулому році. Збільшення виробництва сільськогосподарської техніки спостерігалося протягом останніх трьох років, однак, за оцінками експертів, найбільше активізувалося саме поточного року.

При цьому експорт машин сільськогосподарського призначення в останні роки знизився на 2 відсотки, що дозволяє зробити висновок про збільшення попиту на українську техніку в межах держави. Що стосується показників імпорту сільськогосподарської техніки, він в останній час знизився. Це пояснюють частково несприятливими економічними умовами, що спіткають Україну останніми роками. Проте експерти відзначають поступове оздоровлення галузі, що підтверджується незначним збільшенням імпортованої техніки у поточному році.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео