Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Херсонщина очікує на рекордний рисовий врожай

Херсонщина очікує на рекордний рисовий врожай
243229 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року через сприятливі кліматичні умови херсонські фермери прогнозують рекордний врожай такої сільськогосподарської культури як рис. З точки зору аграріїв, такої теплої погоди в Україні не було вже давно, через що біля семи тисяч гектарів земель Херсонщини вже засіяно рисом.

Сумнозвісні події, котрі розгорнулися у Криму після його насильницької окупації Росією, вивели Херсонську область на перше місце в Україні серед регіонів-постачальників теплолюбного рису. До того ж, велику популярність серед українських фермерів наразі має такий досить простий у використанні метод техніки вирощування вищезазначеної культури як крапельне зрошення. Він не потребує великих фінансових затрат, але дозволяє вирощувати рис навіть там, де клімат з теплого перетворюється на вкрай засушливий.

Цікаво, що серед 118-ти країн світу, котрі вирощують рис, Україна завдяки Херсонщині опинилася на престижному 22-му місці. Але в українських аграріїв, незважаючи на світову статистику, є дуже амбітна мета: збільшити кількість вирощування рису на 30% у найближчі декілька років. Якщо це стане реальністю, то нашій державі не доведеться імпортувати чужий рисовий врожай із-за кордону і, таким чином, підривати національну економіку.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео