Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна збере рекордний урожай рису

Україна збере рекордний урожай рису
243208 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2016 році аграрії України прогнозують рекордний урожай рису. За інформацією Національної академії наук, цьому сприятимуть великі площі посіву цієї культури на Херсонщині, а також сприятливі погодні умови.

У поточному році спеціалісти Національної академії наук очікують рекордний урожай рису. Так, завдяки сприятливим погодним умовам, що склалися цього року, а також значним посівам рису у Херсонській області Україна змогла покращити свої минулорічні результати зі збору цієї злакової культури.

Як відомо, після втрати контролю над рисовими полями у Криму (втрати склали близько 50 відсотків) Херсонщина стала головним регіоном з виробництва цього білого злаку. Цього року в області було загалом засіяно 7 тисяч гектарів рису.

Завдяки сприятливим погодним умовам, а також сучасним технологіям вирощування рису, що передбачає використання крапельного зрошування, Україна стала двадцять другою у рейтингу світових виробників цієї культури з-поміж 118 країн.

Як повідомляють в Академії наук, перед аграріями наразі стоїть важлива мета — покращити урожайність рису на 30 відсотків. За такої умови держава не потребуватиме імпорту рису, що дозволить здешевити цей продукт для населення.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео