Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Продукти української агропромислової галузі очікує подорожчання

Продукти української агропромислової галузі очікує подорожчання
216446 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на сповільнення гривневої девальвації та, як наслідок, зміцнення національної валюти нашої держави, українці все одно стануть свідками нової хвилі подорожчання харчових товарів. Станеться це, за словами українських експертів, вже найближчим часом – восени.

Щонайменше, на 10-15% зросте вартість ключових українських харчових продуктів. Мова йде про фрукти, овочі, м'ясо, яйця та молочну продукцію. Варто відзначити, що молочні продукти вже зазнали першого подорожчання. Сталося це у поточному місяці, під час чого аж на гривню підвищилася вартість молока, на півтори гривні – сметани та на рекордні вісім гривень – масла.

Як зазначив Вадим Чагаровський – голова Спілки молочних виробників України – серпневе подорожчання не стане останнім цього року. Впливають на цей процес лише два фактори: це вартість сировини, витрати на процес виробництва якої вже підвищилися на ідентичні 10-15%, і девальвація гривні, котра, хоч і сповільнившись, продовжує становити загрозу для української економіки. Вищезазначений другий фактор ще й впливає на імпортну складову, через що суттєво збільшуються ціни упаковки та деяких імпортних складових для виробництва молока.

Крім того, українська молочна продукція почала масово експортуватися за кордон, де ціни на аналогічну продукцію значно вищі. Через це зростання зазнала і її вартість на українських ринках.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео