Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство аграрної політики очікує збільшення нового овочевого та фруктового врожаїв

Міністерство аграрної політики очікує збільшення нового овочевого та фруктового врожаїв
243463 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 21 мільйон тонн картоплі – таку кількість найпопулярнішої серед українців овочевої культури у якості чергової партії цьогорічного врожаю прогнозує Міністерство аграрної політики та продовольства. Це більш ніж у три рази перевищує річну шестимільйонну норму споживання українськими громадянами вищезазначеного овочу, спираючись на той факт, що один українець за рік з'їдає біля півтора центнери картоплі.

Ще дев'ять мільйонів тонн інших не менш популярних овочів складуть основу овочевого врожаю також цього року. Варто відзначити, що загальний обсяг щорічно споживаних українцями овочевих культур стабільно тримається на рівні 6,7 мільйонів тонн.

Серед українських улюбленців – капуста (майже 1,8 мільйонів тонн), столовий буряк (0,83 мільйона тонн), ріпчаста цибуля (трохи більше 0,8 мільйона тонн), столова морква (майже 1 мільйон тонн) і часник (0,176 мільйона тонн).

Врожай ягід цього року очікується обсягом більш ніж два мільйони тонн. А яблук та груш – 1,2 мільйони та 180 тисяч тонн відповідно. Цікаво, що зазначені вище цьогорічні показники є вищими у порівнянні з врожаями минулого – економічно збиткового для української агропромисловості - року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео