Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україні загрожує нестача аграріїв

Україні загрожує нестача аграріїв
54260 ПЕРЕГЛЯДІВ

В аграрному секторі роблять невтішні прогнози щодо нестачі профільних спеціалістів, що може виникнути найближчим часом. Головним фактором, що зумовлює таку можливість, є зміни у правилах прийняття на навчання абітурієнтів вишів аграрного спрямування.
Як розповідають фахівці аграрної області, зміна правил прийому студентів у профільні виші може негативно позначитися на кількості спеціалістів-аграріїв у майбутньому. Зокрема, було скасовано цільовий прийом студентів на ці спеціальності для майбутньої роботи у селах. Крім того, за ініціативою Міністерства освіти і науки вступна кампанія-2016 проводилася за широким конкурсом, що не передбачає врахування потреб кожного регіону.
У результаті таких змін, як зауважують спеціалісти, діти селян і фермерів мають менше можливостей вступити до аграрних вишів і згодом повернутися до рідного села для розвитку сільської промисловості.
Що стосується передачі видатків на навчання студентів у вишах різних рівнів до місцевих бюджетів, за словами голови ради Федерації роботодавців аграрно-промислового комплексу Вадима Бодаєва, це може зрештою призвести навіть до закриття таких навчальних закладів і у майбутньому спричинить значне безробіття.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео