Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні знову дорожчають овочі, фрукти та молочні продукти

В Україні знову дорожчають овочі, фрукти та молочні продукти
135685 ПЕРЕГЛЯДІВ

Через зменшення рівня вітчизняного врожаю фруктів та овочів, тенденцію до якого вже два роки поспіль констатують українські аграрії, ціни на вищезазначені продуктові категорії будуть змушені рости. Таким чином, один кілограм картоплі віднині обійдеться українцеві у 4-6 гривень, а яблук – у 10-12 гривень. Якщо ж покупати їх оптом, вартість кожного кілограму знизиться на приблизно одну гривню, причому реалізатори продукції аграрного українського сектору попереджають про те, що сьогоднішнє подорожчання – нажаль, не межа, і після завершення сезону тепличні фрукти й овочі коштуватимуть, як мінімум, у два рази дорожче.

 

Цікаво, але фрукти, імпортовані цьогоріч із-за кордону, на відміну від вітчизняних, подешевшали одразу на декілька гривень. Стосується це, в першу чергу, апельсинів, за кілограм яких продавці сьогодні просять щонайбільше 40 гривень.

Мало оптимізму і в словах українських аграріїв стосовно вітчизняної молочної продукції. 10-15% у контексті подорожчання сучасного молочного меню – не межа. Збільшення ж цін на цей продуктовий сегмент обумовлене його надзвичайно високою собівартістю. Сприяє цьому й налагодження експорту молочної продукції за кордон, де ціни суттєво відрізняються від українських.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео