Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Японія проявила інтерес до імпорту українських ягід

Японія проявила інтерес до імпорту українських ягід
54421 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Японська Держава виявила зацікавленість до українських перероблених та свіжих органічних продуктів нішевого сегменту ринку, наприклад, ягід чи меду. Про це повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

     Кацуо Якуро (віце-міністр сільського господарства Японії) запропонував вітчизняним виробникам харчових продуктів, що мають бажання експортувати свою продукцію на японський ринок, відвідати весною 2017 року виставку FOODEX. Дана виставка є однією з найбільших профільних виставок у світі.

     У Міністерстві аграрної політики та продовольства заявили, що японський ринок є дуже привабливим для українських виробників, оскільки він є великим за обсягом та має високу платоспроможність покупців.

     В Міністерстві додали, що зацікавлені в залучені японських інвестицій в українську економіку. Так, замміністра агрополітики Ольга Трофімцева, під час зустрічі з японським колегою Кацуо Якуро, запропонувала створити для японських компаній бізнес-місію. В Мінагропроді підкреслили, що пріоритетними для України є інвестиції в інфраструктурні об'єкти, логістику, лабораторії з контролю якості, машинне обладнання та smart farming.

     У Міністерстві зазначили, що наразі Україна експортує до азійської країни сільгосппродукції на суму 154,8 млн.дол., а загальний товарообіг між нашими країнами у цьому сегменті ринку складає 156,6 млн.дол. В основному Україна експортує зернові, а також тютюн та вироби з нього.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео