Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Аграрії хочуть обговорити з Президентом оподаткування галузі

Аграрії хочуть обговорити з Президентом оподаткування галузі
217199 ПЕРЕГЛЯДІВ

     В процесі підготовки держбюджету на 2017 рік, представники аграрного сектору так і не дійшли згоди з Кабінетом міністрів щодо обсягів підтримки аграрного сектору. Це змусило аграріїв наполягати на зустрічі з Прем'єр-міністром і Президентом.
     Про це аграрії домовилися на засіданні президії Аграрної партії. У засіданні взяли участь голови профільних аграрних асоціацій, голови обласних організацій Аграрної партії та співголови Всеукраїнського страйкового комітету. Крім того, на засідання був запрошений Тарас Крутовий (міністр АПК), однак чиновник запрошення проігнорував.
     За словами голови міжфракційного об'єднання Аграрної партії Леоніда Козаченка, у 2017 році аграрний сектор отримає у 2,5 рази менше підтримки ніж у 2016. Так, у 2017 планується виділити близько 5,5 млрд. грн., але, на думку Козаченко, 1,9 млрд. з них можуть не надійти. Ці кошти передбачається отримати від кредитів під державні гарантії та спецконфіскацій.
     Представники агросектору вважають, що влада відкидає їхні пропозиції через "політичні" причини. Аграрії пропонували зменшити вихідний ПДВ, однак, ця ідея не знайшла підтримки у Міністерстві економіки та Мінфіні. Також, обговорювався варіант створення спеціального фонду, для автоматичного розподілу підтримки агросектору. Наповнювати фонд планувалося за допомогою податку з кожного гектару землі, що обробляється. На думку співголови Всеукраїнського страйкового комітету Геннадія Новікова, ідея спецфонду була відкинута Кабміном через принципове небажання вводити новий податок.
     Оскільки виробити конструктивне рішення на рівні Кабміну не вдалося, представники агросектору будуть звертатися до найвищого державного керівництва. Про це заявив лідер Аграрної партії - Віталій Скоцик.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео