Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Аграрний фонд отримав мільярдний кредит

Аграрний фонд отримав мільярдний кредит
135879 ПЕРЕГЛЯДІВ

     «Укргазбанк» надав держпідприємству «Аграрний фонд» кредит обсягом 1 мільярд гривень. Позика надана на один рік під 21,5% річних. Її призначення - допомога фермерам та фінансування деривативів у вигляді форвардних контрактів. Кредит виданий під заставу зерна продовольчої пшениці, його вартість на ринку дорівнює двом мільярдам гривень. Про це повідомляється на офіційній веб-сторінці Аграрного фонду.

     Прес-служба фонду зазначила, що домовленість між АБ «Укргазбанк» та ПАТ «Аграрний фонд» була попередньо погоджена з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

     Це не перша угода між банком та фондом. Минулого року державний «Укргазбанк» уклав кредитний договір з ПАТ «Аграрний фонд». Сума договору склала 300 мільйонів гривень, а термін дії – один рік. Зазначається, що фонд дотримувався домовленостей і вчасно погасив кредит.

     «Аграрний фонд» розпочав свою діяльність у 2013 році. Основним його завданням є мінімізація ризиків українських аграріїв за рахунок укладання форвардних контрактів. Також одним з напрямків діяльності фонду є продаж продуктів переробки зерна (борошно, крупа).

     Фінансові результати фонду у 2015 році були набагато кращими, ніж у 2014. Так, 2015 рік «Аграрний фонд» завершив з прибутком у розмірі 410,8 млн. гривень, в той час, як у 2014 був збиток у розмірі 1,7 млрд. гривень.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео