Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як негода впливає на врожай

Як негода впливає на врожай
162954 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомила до яких наслідків призводять несприятливі умови в Україні.

     Снігові опади утворили в південних і центральних областях нерівномірний шар снігу на полях. Завдяки цьому, від 1 до 15% ранніх посівів пшениці, ячменю та жита було уражено такими хворобами, як септоріоз, темно-бура плямиста, борошниста роса, гельмінтоспоріоз, бура іржа, та гниття коріння. Незначна кількість озимого ріпаку (1-6%) була уражена наступними захворюваннями: борошниста роса, пероноспороз та альтернаріоз. Також чорною іржею були уражені більш пізні посіви ріпаку.

     Значні температурні коливання та висока вологість ґрунту не призвели до поширення гризунів. Загалом гризуни завдали шкоди 1-3% озимим культурам та ріпаку. У третини обстежених ділянок зафіксовано, що на один гектар припадає від 1 до 4 колоній, які мають від 2 до 10 функціонуючих нір.

     Зазначається, що кількість шкоди від гризунів може збільшитись, у разі утворення стійкого шару снігу та достатньої кількості корму для них. А от стійкі морози негативно впливатимуть на гризунів, також, несприятливими для них будуть різкі відлиги.

     Держпродспоживслужба повідомляє, що господарства проводять необхідний фітосанітарний нагляд за оброблюваними площами.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео