Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інтерес аграріїв до форвардної програми зростає

Інтерес аграріїв до форвардної програми зростає
244448 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) продовжує розвивати форвардну програму. Як повідомлялося, старт програми відбувся 1 листопада 2016 року.

     Наразі корпорацією було отримано понад 40 заявок, які передбачають поставку майже 35 тис. тонн озимої пшениці. Оскільки форвардний контракт зобов'язує поставку у майбутньому, отримані заявки стосувалися майбутніх врожаїв. Таку інформацію надала начальник відділу форвардних закупівель корпорації Наталія Головань.

     Головань заявила, що на даному етапі держкорпорація разом з страховими компаніями проводить обстеження на тих посівних ділянках, де погода дає можливість це робити. Господарства, чиї ділянки вже були оцінені, підписують відповідні угоди про поставки.

     За словами пані Головань, основним завданням розпочатої восени форвардної програми є забезпечення сільгоспвиробників обіговими коштами, котрі дадуть змогу своєчасно провести весняно-польові роботи. Також, форвардна програма дає змогу мінімізувати ризики аграріїв, оскільки контракт на майбутню поставку підписується за фіксованою ціною, яка визначається на момент підписання.

     Начальник відділу форвардних закупівель прогнозує позитивні результати від реалізації програми та відзначає значний інтерес аграріїв до неї.

     В планах ДПЗКУ заключати форвардні контракти на поставку озимих та ярих зернових культур, чиї врожаї мають зібрати у 2017 році. Серед цілей держкорпорації – закупівля 200 тис. тонн фуражної і продовольчої пшениці, така сама кількість кукурудзи і близько 150 тис. тонн сої та ячменю. Для реалізації форвардної програми планується використати близько 1 мільярда гривень.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео