Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Цукрові заводи Вінниці потребують більше устаткування

Цукрові заводи Вінниці потребують більше устаткування
27391 ПЕРЕГЛЯДІВ

     В 2016 році у Вінницькій області оброблялося 55 тис. га землі під цукрові буряки. Цей показник є рекордним, адже ще 5 років тому цукрові буряки вирощувалися на площі близько 40 тис. га. Нажаль, незважаючи те, що площі під цукрові буряки зросли на 37,5%, кількість устаткування, яке використовується для переробки цукрових буряків, залишилося на тому самому рівні.

     На додачу до сировини, що надходить до цукрових заводів з самої Вінниці, свою сировину на переробку до Вінниці відправляють сусідні Київська та Житомирська області.

     Перш за все, завантаженість переробних заводів пов'язана з рекордною врожайністю цього року. Врожай настільки вдалий, що цукрові заводи зможуть переробити усю сировину лише у січні 2017 року.

     Цього року самою навантаженою серед агропідприємств буде Жданівська цукроварня. В неї у 2016 році найбільша врожайність. Працівники агропідприємства вже зібрали близько 500 тис. тонн буряків. Сама ж цукроварня здатна переробляти 3,5 тис. тонн сировини на день. Тому Жданівці планують переробляти частину сировини на інших заводах.

     Також, в надзвичайну ситуацію через сніг потрапили цукроварні Гайсинська та Крижопільська, та об'єднавши наявну техніку, таки змогли зібрати врожай. За словами аграріїв, їм довелося згадати радянські часи, коли головним було лише зібрати врожай, навіть якщо потім його просто залишали поряд дороги.

     Економісти стверджують, що у 2017 році необхідно збільшувати виробничі потужності, оскільки аграрії планують виділити під цукрові буряки ще на 5 тис. га більше. Тому, на думку експертів, введення в експлуатацію ще двох переробних заводів зможе забезпечити більш-менш відповідні виробничі потужності.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео