Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У 2017 світовий врожай пшениці буде більшим

У 2017 світовий врожай пшениці буде більшим
54463 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Виробництво пшениці у всьому світі зросте, також зростуть запаси цієї культури. Такий прогноз на 2017 рік оприлюднило Міністерство сільського господарства США.

     За прогнозами Міністерства, сукупний збір пшениці зросте на 6,5 млн. тонн, та становитиме близько 751 млн. тонн. Зростання відбудеться, перш за все, за рахунок Австралії, її врожай буде більшим на 4,7 млн. тонн. Це пояснюється досягненням надзвичайно сприятливих умов у цій країні, тому врожай має бути рекордним, та становитиме близько 33 млн. тонн. Раніше в Австралії очікувалася дещо менша посівна площа. На другому місці Китай, урожай азійської держави зросте на 0,9 млн. тонн. Також дещо збільшать сукупний збір зернових країни ЕС та Бразилія, їх показники збільшаться на 0,4 млн. тонн кожен.

     Мінсільгосп США вважає, що у наступному році зросте і експорт пшениці. Загалом протягом 2017 року буде експортовано 178 млн. тонн пшениці. Австралійська частка у цьому показнику зросте на 3,5 млн. тонн. Аналітики Міністерства відмічають дещо нижчі темпи зростання експорту з Росії, і як результат падіння експорту на 1 млн. тонн до 29 млн. тонн.

     Зростання обсягів виробництва пшениці майже відповідає прогнозам споживання цієї культури, як для продовольчих цілей, так і в якості тваринного корму. Наразі світове споживання пшениці б'є усі існуючі рекорди і складає близько 740 млн. тонн. Та, незважаючи на це, згідно прогнозу, у 2017 році буде вироблено на 11 млн. тонн більше пшениці ніж необхідно. Тому Міністерством були переглянуті прогнози по світовим запасам пшениці. Вони становитимуть 252 млн. тонн, а їх зростання складатиме 2,9 млн. тонн.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео