Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міжнародні донори профінансують реформи лісового господарства

Міжнародні донори профінансують реформи лісового господарства
217399 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Результативна робота Державного агентства лісових ресурсів України дасть змогу залучити міжнародне фінансування, для реформ лісового господарства. Про це заявила Христина Юшкевич – т.в.о Голови Держлісагентства України.

     За словами Юшкевич, раніше для нашої держави, не було можливим залучення міжнародних фінансових ресурсів, які могли б сприяти розвитку лісового господарства. Саме брак фінансування гальмував проведення реформ у галузі.

Також, т.в.о Голови Держлісагентства України, запевнила, що саме завдяки агентству, стало можливим залучення міжнародних ресурсів. Оскільки агентство внесло пропозицію включити країни, що мають перехідну економіку, до списку країн, котрі можуть розраховувати на фінансову допомогу з боку міжнародних донорів на потреби лісового господарства.

     Крім того, ініціатива нашої держави спонукала до включення відповідних формулювань до проекту Стратегічного плану. На додаток, секретаріат Форуму ООН з лісів надав свою згоду на виділення допомоги лісовому господарству нашої країни. Допомога надаватиметься у вигляді технічної підтримки та створенні проектних пропозицій.

     Як повідомлялося, під час Форуму ООН з лісів, Держлісагентство України почало розробляти стратегічний план ООН щодо лісів, який діятиме у 2017-2030 роках. Експерти досить позитивно сприймають цю новину, вказуючи на те, що навіть не маючи значної конкретики, прийняття цих документів буде мати значний вплив на лісову галузь України. Насамперед завдяки тому, що управління лісовими ресурсами здійснюватимесь за європейською системою. Це має запобігти незаконній вирубці лісів та стимулювати їх відновлення.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео