Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

АЧС зафіксовано в трьох областях України

АЧС зафіксовано в трьох областях України
244526 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Згідно останнім даним Держпродспоживслужби, на Миколаївщині в приватному господарстві жителя міста Очаків було зафіксовано факт загибелі однієї з трьох свиней, які перебували на території господарства.

     Зібрані на господарстві біоматеріали були направлені до Державного науково-дослідницького інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. В інституті, провівши необхідні експертизи, встановили діагноз — африканська чума свиней (АЧС).

     Ще один випадок був зареєстрований на території Гадяцького району Полтавської області. Так, дослідження біоматеріалу, який був видобутий на території лісництва МО "Факел", підтвердило наявність небезпечного захворювання свиней.

     Інші невтішні новини надійшли з Житомирського району, Житомирської області. На території господарства ФОП "Слідзевський С.В." загибель від АЧС була підтверджена у 25 свиней. Загалом господарство утримує 394 свині.

     Задля злагодження дій, спрямованих на ліквідацію АЧС, та створення умов для локалізації цього небезпечного захворювання, була проведена нарада державних надзвичайних протиепізоптичних комісій. На нараді було погоджено план дій по боротьбі з АЧС, та окреслено території, які підлягають нагляду.

     Крім того, у Вінниці пройшла нарада керівників Головного управління Держпродспоживслужби, на якій був присутній Голова служби Володимир Лапа. Під час наради, окрім іншого, піднімалось питання боротьби з АЧС та пташиним грипом.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео