Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Восени борщовий набір подешевшає

133479 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початком осені українці зможуть купувати дешевше традиційні продукти з так званого борщового набору — овочі та соняшникову олію. Подешевшання, яке незабаром очікують експерти, буде пов’язане передусім з хорошим урожаєм сезонних продуктів.

Експерти прогнозують зниження цін на сезонні овочі, особливо помідори, сезон яких перебуває у розпалі, а також на соняшникову олію вже найближчим часом. За попередніми оцінками у вересні ціни на продукти з борщового набору знизяться приблизно на 5-15 відсотків.

Крім помідорів, картоплі, моркви та інших традиційних овочів, приємні ціни, заявляють експерти, зберігатимуться і на українські та закордонні яблука, які до закінчення сезону будуть дешевшими, та інші іноземні продукти, у тому числі банани та апельсини. Імпортовані фрукти збережуть стабільну ціну передусім за умови стабільного курсу гривні.

Незважаючи на такі оптимістичні прогнози, за словами спеціалістів, для виробників овочів та фруктів цей рік буде одним з найгірших за останній час. Тому, як стверджують окремі експерти, надто низькими ціни на овочі не стануть, оскільки цього року значно подорожчали ресурси для догляду за плантаціями, тож собівартість рослинної продукції зросла.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео