Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Експорт українського цукру впевнено зростає

26805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом 2015 року Україна експортувала у 100 разів більше цукру, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив Олексій Павленко, очільник Мністерства аграрної політики.

На власній сторінці у соціальній мережі Олексій Павленко, який очолює Міністерство аграрної політики та продовольства, повідомив хорошу новину: експорт Україною цукру у липні 2015 року зріс у 100 разів порівняно з тим самим місяцем минулого року. Так, у липні поточного року Україна змогла збути за кордон сировини на понад 37 мільйонів доларів. Важливо, що у 2014 році цей показник був значно меншим — він сягнув лише 361 тисячы доларів.

Крім цього досягнення, за словами профільного міністра, заслуговує на увагу позитивне сальдо зовнішньої торгівлі у сільськогосподарському секторі. Цей показник у 2015 році дорівнює 5,6 мільярдам доларів.

Загалом у першій половини поточного року, що вже минула, Україна показала хороший результат — експортувала аграрної продукції на 7,7 мільярда доларів. Завдяки таким показникам на рахунок експорту аграрної продукції прийшлося 35 відсотків усієї валютної виручки країни.

Прогнози спеціалістів на 2015 рік щодо врожаю та експорту цукру не менш оптимістичні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео