Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які продукти в Україні можуть стати дефіцитними?

214425 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти попереджають про те, що на Україну може очікувати дефіцит цукру і риби. Це пов’язано передусім з подорожчанням цих продуктів на ринку. Спеціалісти передбачають, що підвищення цін призведе до зменшення споживання цих продуктів громадянами, а отже — до зниження пропозиції.

Експерти розповідають, що найближчим часом такі продукти, як цукор та риба, можуть стати дефіцитом в Україні. До цього може призвести їхнє подорожчання. Зокрема, зазначають експерти, нехарактерна ситуація зараз складається відносно цукру: у період збирання цукрового буряка ціна на цукор продовжує підніматися. Так, протягом вересня-жовтня виробники цього продукту підвищили ціни на 13 відсотків, роздрібні ціни підвищилися на 10 відсотків. На підвищення ціни імовірно вплинуло зменшення виробництва цукру — у 2015 році цей показник на третину нижчий, ніж у минулому. Такі особливості можуть сприяти дефіциту цього продукту в Україні.

Спеціалісти в області водних ресурсів зазначають, що схожа ситуація спостерігається і у цій сфері: через девальвацію національної валюти імпорт риби став дорожчим, а попит на неї знизився. У зв’язку з такими обставинами спостерігаються і перші ознаки можливого дефіциту імпортної риби на українських ринках.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео