Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ціни на соціальні продукти харчування піддадуть українському експерименту

Ціни на соціальні продукти харчування піддадуть українському експерименту
54159 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 15-го серпня по 15-те листопада поточного року державне регулювання цін на такі українські харчові продукти як яловичина, цукор, курячі яйця, молоко, борошно, макаронні вироби, хліб, вершкове масло, сир та сметана буде скасовано. Відповідний проект про це вже підготований Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

Цікавий експеримент має на меті сприяння розвитку конкуренції серед підприємців-постачальників харчової продукції та спрощення процедури цінових змін, спираючись на тенденційність достатньо частих і мало прогнозованих ринкових коливань. Після завершення цієї процедури її результати зазнають прискіпливого моніторингу, а вже потім, у середині грудня, доля подальшого цінового регулювання має бути остаточно вирішена.

Варто відзначити, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі повністю підтримує ідею відмови від державного цінового регулювання. Ця точка зору представників української влади обумовлена тим фактом, що соціальні харчові продукти завжди значно випереджали середнє цінове зростання по інших українських продуктових категоріях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео