Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посівна кампанія обійдеться Україні дорожче

Посівна кампанія обійдеться Україні дорожче
106128 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посівні роботи цього року стануть дорожчими для аграріїв. Порівняно з минулим роком, цієї весни посівна кампанія здорожчає у 1,5-2,8 рази


Посівні роботи цього року стануть дорожчими для аграріїв. Порівняно з минулим роком, цієї весни посівна кампанія здорожчає у 1,5-2,8 рази. Такі підрахунки оприлюднили представники аграрної промисловості.
Аграрії розповідають, що минулого року для того, щоб засіяти один гектар поля, потрібно було витратити приблизно 2 тисячі гривень, зараз на аналогічні витрати знадобиться від 3 до 5,5 тисяч. Різниця в ціні залежить переважно від періоду закупівлі насіння та його вартості, а також засобів захисту рослин і підготовки машинно-тракторного парку.
Дефіцит фінансового та матеріально-технічного забезпечення призведе цього року до неповного використання полів – за попередніми даними, близько 5 відсотків посівної площі залишиться невикористаною.
Прогнозують, що економія на насінні, добривах, паливі та сільськогосподарській техніці негативно вплине на врожайність, тому високих результатів цьогорічної посівної кампанії не очікують. Зокрема, передбачають менший, ніж зазвичай, врожай кукурудзи та соняшника.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео