Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чотири квоти України на експорт агропродукції в ЄС достроково вичерпались

Чотири квоти України на експорт агропродукції в ЄС достроково вичерпались
185659 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сільськогосподарський сектор достроково використав дозволений річний ліміт на постачання своєї продукції в чотирьох напрямках


Сільськогосподарський сектор достроково використав дозволений річний ліміт на постачання своєї продукції в чотирьох напрямках. Про це оголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства із питань євроінтеграції Мирослава Рутицька.
Мова йде про поставки кукурудзи (400 тисяч тонн), меду (5 тисяч тонн), яблучного та виноградного соку(10 тисяч тонн) та м’яса птиці (4 тисячі тон).
Вирішувати цю проблему Мінагро планує 21 квітня під час чергового засідання «Діалогу Україна-ЄС». Такий формат зустрічей відбувається кожних півроку з метою узгодження основних питань аграрної галузі в контексті положень Угоди про асоціацію.
«В рамках аграрного діалогу ми будемо обговорювати використання Україною автономних торговельних преференцій, наданих ЄС та можливості започаткування переговорного процесу щодо перегляду в рамках створення Зони вільної торгівлі з ЄС» - зазначила заступник міністра.
На її думку, питання такого роду слід вирішувати дуже прагматично та детально. Адже, щоб скласти чіткий прогноз для галузі, спершу потрібно детально проаналізувати можливості українського виробництва.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео