Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Наскільки подорожчала сільгосппродукція?

Наскільки подорожчала сільгосппродукція?
238672 ПЕРЕГЛЯДІВ

За рік відбувся значний ріст цін на сільськогосподарську продукцію. За статистичними даними, з січня-лютого 2014 року ціни на продукцію рослинництва і тваринництва виросли в середньому на 62 відсотки


За рік відбувся значний ріст цін на сільськогосподарську продукцію. За статистичними даними, з січня-лютого 2014 року ціни на рослинництво і тваринництво виросли в середньому на 62 відсотки.
Як стверджує офіційна статистика, в Україні у середньому ціни на продукцію сільськогосподарської промисловості за минулий рік виросли на 62 відсотки. Зокрема, продукція рослинництва подорожчала вдвічі, а тваринництва – приблизно на 41 відсоток.
Навіть порівняно з січнем 2015 року ціни підвищилися приблизно на 18%. Зокрема, продукція рослинництва стала дорожчою на 23%, а продукти з галузі тваринництва – приблизно на 2 відсотки.
У Держстатистиці не повідомляють про прогнози на майбутні місяці, тому не відомо, чи плануються суттєві цінові зміни. Однак у зв’язку з припиненням зростання курсу долара є вірогідність, що подорожчання припиниться. Українці ж, побоюючись ще більшого підвищення цін, продовжують закуповувати продукти тривалого зберігання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео