Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ціни на цукор більше не стрибають

Ціни на цукор більше не стрибають
132986 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з квітня вартість цукру в Україні стабілізувалася. На даний момент вартість цього продукту складає 10-11 тисяч гривень за тонну.


Починаючи з квітня вартість цукру в Україні стабілізувалася. Експерти зазначають, що за останній місяць не спостерігалося значних цінових змін на цукор. На даний момент вартість цього продукту складає 10-11 тисяч гривень за тонну.
Експерти, згадуючи панічні настрої у лютому, що значною мірою призвели до різкого зростання цін, роблять оптимістичні прогнози на найближчий час. Зокрема, у травні не очікується підвищення цін на цукор.
Пікового рівня вартість цукру досягла у лютому, коли тонна цього продукту коштувала 16-17 тисяч гривень. Згодом у березні відбулося різке зниження ціни, а починаючи з квітня ціна на цукор закріпилася на стійкому рівні 10-11 тисяч гривень за тонну.
Підвищення цін на цукор, за словами експертів, є необґрунтованим, оскільки минулого року в Україні було вироблено 2,1 мільйона тонн цього продукту. Внутрішнє споживання цукру за статистикою складає 1,6-1,7 мільйона тонн.
У 2015 році існують прогнози щодо зменшення площі насаджень цукрових буряків приблизно на 20-25 відсотків. Так, на кінець квітня було посаджено 229 тисяч гектарів буряків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео