Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Датська DONG Energy створить найбільший вітряний парк у світі

80295 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво однієї із найпотужніших датських енергокомпаній DONG Energy повідомило новину про те, що збирається розпочати будівництво вітряної ферми, потужність якої буде складати 660 МВт. Завершити будівництво планують через три роки, у 2018.

Коли вдасться втілити задум в реальне життя, тоді це буде найпотужніший вітряний парк на планеті. Наразі такий статус можна дати шельфовій вітряній електростанції London Array, яка належить Великій Британії і має потужність у 630 МВт.

В Danish Oil & Natural Gas, які є одним із складових підприємств концерну DONG Energy, планують розширити уже існуючий вітряний парк Walney Wind Farm. Нагадаємо, що він розташований в Ірландському морі на відстані 19 кілометрів від західного берегу Великобританії. За попередніми прогнозами авторів проекту розширення вітропарку Walney Extension зможе забезпечити електрикою 460 тисяч будинків британців.

Також варто зазначити, що навіть той факт, що найбільший вітропарк поки що є в Великобританії, Данія займає лідерські позиції в питаннях вітроенергетики. Наприклад, коли в Данії вітряні парки виробили 39 % від спожитої в країні електрики, то в Об’єднаному Королівстві цей показник значно менший і складає лише трохи більше 9%.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео