Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Відроджуємо підготовку спеціалістів робітничих професій

Відроджуємо підготовку спеціалістів робітничих професій
163012 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Швачка, кравець, закрійник, тракторист-машиніст сільгоспвиробництва, а також монтажник сантехсистем і устаткування – таким професіям навчатимуть у 25 центрах, які будуть створені в різних регіонах згідно з рішенням Кабінету Міністрів України. Для того, щоб відновити підготовку спеціалістів робітничих професій Кабмін України виділив п'ятдесят мільйонів гривень.

     Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки

     Виділені кошти будуть направлені на придбання сучасного обладнання для новостворюваних закладів. Міносвіти сумісно з Міністерством агрополітики та спеціалістами підприємств, які планують бути потенційними роботодавцями випускників новостворюваних закладів, підготували орієнтовний перелік обладнання, яке необхідне, щоб розпочати їх функціонування.
     Як сказав заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей, сьогодні є незадоволений запит на спеціалістів робітничих професій , тому створення центрів з підготовки кадрів таких професій - це інвестиція в підготовку нового покоління робітничих кадрів, яка покликана задовольнити запит підприємств у таких спеціалістах.

     За даними органів статистики лише у серпні поточного року півмільйона наших співвітчизників втратили роботу. У той же час в країні є велика потреба у спеціалістах робітничих професій., яка не задовольняється тривалий час, зокрема, з причини відсутності закладів з підготовки таких спеціалістів


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео