Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Легалізоване укладення міжнародних договорів в електронній формі

Легалізоване укладення міжнародних договорів в електронній формі
54504 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Прийнятий Верховною Радою закон про усунення адміністративних бар'єрів під час експорту послуг підписаний президентом України Петром Порошенком. З набранням цим законом чинності суб'єкти підприємницької діяльності країни зможуть укладати договори із своїми зарубіжними клієнтами в електронній формі та отримувати оплату на рахунки, відкриті в українських банках. Відтепер значно спрощена діяльність українських ІТ-шників, дизайнерів, юристів, ріелторів, які є постачальниками послуг за межі України.

     Чисельність українських фрілансерів зростає з кожним роком. Неврегульованість між українським і зарубіжним законодавствами про їх працю завдавала шкоди не лише фрілансерам, але і державі. Часто зарубіжні роботодавці фрілансера просто не мають мокрої печатки, щоб укласти трудовий договір у паперовій формі. Наразі це питання узгоджене з українським законодавством і укладений в електронній формі договір буде законним і в Україні.

     Законом також заборонено банкам вимагати від експортера послуг за кордон перекладу укладеного ним на англійській мові договору.

     До цього часу валютний контроль здійснювався за умови надання фрілансером скріплених підписами та мокрими печатками акту виконаних робіт і зовнішньоекономічного договору. З набранням чинності новим законом для проходження валютного контролю достатньо надати інвойс, що завірений електронним підписом.

     Крім того, значного спрощення зазнають фінансова звітність та бухгалтерський облік за такими договорами, оскільки рахунок буде визнаватися первинним документом.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео