Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Закон зобов’язав ДФС публікувати графіки документальних перевірок

Закон зобов’язав ДФС публікувати графіки документальних перевірок
245396 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще одним кроком, здійсненим у напрямку євроінтеграції українського законодавства стала нова редакція статті 77 ПКУ. Вона передбачає відкриті плани-графіки документальних планових перевірок.

Реалізація нової норми закону забезпечуватиметься шляхом публікації планів-графіків на порталі Державної фіскальної служби. Він формуватиметься повністю на весь наступний рік і оприлюднюватиметься до 25 грудня попереднього року. Тобто, згідно із прийнятими новаціями, перше оприлюднення графіка перевірок на весь 2018 рік очікується в грудні поточного року. Слід зазначити, що на даний час графіки перевірок складаються поквартально і вони не публікуються.

Частота перевірок буде визначатиметься залежно від встановленого ступеня ризику діяльності платників податків. Наказом №524 по ДФС визначені принципи формування плану-графіка та критерії ризиків від здійснення діяльності платниками податків. Чим вищий ступінь ризику, тим вищою буде частота перевірок і навпаки: чим менші ризики платника, тим рідше наноситимуть йому візити податківці. Згідно з новою нормою платники податків розподілені на три категорії, які включатимуться до плану-графіка залежно від визначеної категорії не частіше одного разу на три, або два чи один календарний рік.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео