Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інвестиції Саудівської Аравії в сонячну енергетику України

Інвестиції Саудівської Аравії в сонячну енергетику України
27594 ПЕРЕГЛЯДІВ

110 гектарів землі в південних регіонах Поділля вирішено передати в оренду терміном на двадцять п'ять років переможцеві конкурсу на кращий інвестпроект, що впроваджуватиметься у сфері альтернативної енергетики.

Як повідомляється на сайті Вінницької обласної державної адміністрації, розпорядженням голови ОДА Валерія Коровія, на трьох земельних ділянках, що передані в довгострокову оренду для втілення в життя інвестиційного проекту обсягом не менш, ніж у тридцять мільйонів євро буде здійснене будівництво сонячної електростанції. Дві ділянки, площа яких складає п'ятдесят три та тридцять чотири з половиною гектари, розташовані на землях Лузької сільради Піщанського району та одна ділянка площею понад двадцять два гектари - на території Ставківської сільради Чечельницького району. Всі виділені для проекту землі знаходяться за межами сіл.

Інвестиційний проект впроваджуватиметься групою компаній члена королівської сім'ї Саудівської Аравії принца Абдуллібін Ялаві Аль Сауд.

Після реалізації проекту для постійного технічного обслуговування сонячної електростанції буде необхідний персонал у кількості 100 працівників, що позитивно вплине на зайнятість населення. А головне – втілення проекту дозволить генерувати тридцять мегават електроенергії без шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Проект передбачає також соціальну складову для мешканців прилеглих сіл. Два відсотки вартості інвестпроекту будуть направлені на заходи, які узгодять з місцевими громадами. Про здійснення таких заходів інвестор укладе з місцевими радами відповідні договори.

Також проект передбачає створення супутньої інженерної інфраструктури, яка в подальшому може бути передана на баланс місцевих територіальних громад.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео