Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У порту Південний розпочате будівництво нового причалу

У порту Південний розпочате будівництво нового причалу
27518 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вперше за останні вісім років в порту Південний розпочате будівництво нового причалу.

Роботи із забивання свай започатковані компанією М.В. Карго на будівництві причалу №25 в порту Південний (Одеса). Майбутній причал забезпечить роботу зернового терміналу Cargill.

Довжина нового причалу становитиме 385 метрів, а глибина – 16 метрів. З метою забезпечення зазначеної глибини вже виконані днопоглиблювальні роботи для створення котловану, необхідного для гідротехнічної конструкції причалу в обсязі 620 тисяч кубічних метрів ґрунту. Сваєзабивні роботи проводяться за допомогою води. На понтоні Goliath-1 працює 160-тонний кран Liebherr 1160, оснащений віброзанурювачем та гідромолотом. Штунт та сваї розташовані на другому, допоміжному грузовому понтоні Neptune-1. Пересування плавзасобів у зоні проведення робіт забезпечує буксир Wеstgarth.

Планується, що термінал розпочне працювати весною 2018 року. Такі зобов'язання взяла на себе перед інвесторами та кредиторами компанія М.В. Карго. На даний час графік робіт виконується на 100 відсотків. В будівництво вже інвестовано понад тридцять мільйонів доларів. Роботи ведуться цілодобово.

Після завершення робіт причал зможе приймати під завантаження зерном судна типу Postpanamax.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео