Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві масово закриваються підприємства

У Києві масово закриваються підприємства
132710 ПЕРЕГЛЯДІВ

За 2 місяці 2015 року у столиці закрилися 20% підприємств малого і середнього бізнесу. Про це розповів голова спілки «Асоціація власників малого і середнього бізнесу Києва» Руслан Соболь


За 2 місяці 2015 року у столиці закрилися 20% підприємств малого і середнього бізнесу. Про це розповів голова спілки «Асоціація власників малого і середнього бізнесу Києва» Руслан Соболь.
Руслан Соболєв навів статистичні дані, згідно з якими за січень і лютий у Києві на 20% скоротилася кількість підприємств малого і середнього бізнесу. Щоправда, ці дані стосуються переважно учасників асоціації, серед яких близько 4 тисяч суб’єктів господарювання припинили діяльність, звільнивши персонал і призупинивши роботу. Однак не всі підприємці приймають рішення про закриття підприємств, тому що ця процедура є досить дорогою і вигідніше тимчасово формально існувати, ніж оформляти документи з ліквідації.
Соболєв висловив упевненість, що така ж сама ситуація наявна і у бізнесі всієї України. За статистичними даними, 80 000 з 400 тисяч малих підприємств з початку року перебувають на межі закриття, а 300 приватних підприємців через економічні обставини з січня втратили свій бізнес.
Загалом в Україні нараховують близько 400 тисяч малих підприємств і до 1,5 мільйона приватних підприємців. Саме малий бізнес складає основу – більше 98 відсотків, усього українського бізнесу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео