Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Акціонерні товариства працюватимуть за європейським зразком

Акціонерні товариства працюватимуть за європейським зразком
79724 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з указом, який підписав Президент, тепер діятимуть нові правила щодо акціонерних товариств. Зокрема, цей документ запроваджує єдиний для всіх існуючих акціонерних товариств метод зниження кворуму


Згідно з указом, який підписав Президент, тепер діятимуть нові правила щодо акціонерних товариств. Зокрема, цей документ запроваджує єдиний для всіх існуючих акціонерних товариств метод зниження кворуму.
В указі Президента про акціонерні товариства йдеться про встановлення єдиних правил стосовно зниження кворуму для акціонерних товариств, включаючи ті, що у своєму статутному капіталі мають корпоративні права держави і які є власниками більше 50% простих акцій.
У прес-службі Петра Порошенка зазначають, що такий крок має наблизити українське законодавство стосовно кворуму зборів акціонерних товариств до міжнародних норм. Завдяки цьому закону, крім того, можна впровадити грамотний підхід, за якого прийняття рішення в акціонерному товаристві вимагає 50 відсотків голосів учасників плюс 1 голос.
На думку Президента, цей закон має удосконалити механізм обрання і роботи органів акціонерних товариств, може забезпечити більш ефективний механізм виконання рішень, які акціонерні товариства приймають стосовно виплати дивідендів. Що, як стверджує Президент, у свою чергу може сприяти більшим надходженням до державного бюджету.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео