Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На підвищення зарплат українцям годі чекати

На підвищення зарплат українцям годі чекати
239409 ПЕРЕГЛЯДІВ

За прогнозами експертів, державі немає звідки брати гроші на підвищення зарплат населенню


За прогнозами експертів, державі немає звідки брати гроші на підвищення зарплат населенню. Хоча і були обіцянки стосовно індексації, однак чекати її найближчим часом не доведеться.
Ціни та тарифи на комунальні послуги ростуть не по дням, а за годинами, а тим часом зарплати стрімко втікають в інший бік. Тож, якщо індексація і буде, це не означає, що пересічний українець зможе собі дозволити щось наднормове, скоріше – він просто цього не відчує.
Зі слів експертів робимо не втішні висновки: українці втратять на своїх «доходах» близько 30 відсотків.
Таким чином, згідно статистики, ще якось можна жити в Києві, де середня заробітна плата складає близько шести тисяч, в той час як в Кіровограді, Луцьку та Чернігові українці отримують не більше трьох.
Причини таким невтішним цифрам очевидні – війна в країні, через яку щодня ми втрачаємо колосальні суми (5-7 мільйонів доларів) та втратили 20% економіки загалом, а також великий відсоток безробітних – близько 10%.
За невтішними передбаченнями, до початку 2016 року в Україні буде близько 90% сімей, які будуть знаходитись за межею бідності (рівень доходу, нижче якого неможливе задоволення основних потреб).

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео