Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ахметов продасть ДТЕК?

Ахметов продасть ДТЕК?
133075 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно заяв голови Міненерго Володимира Демчишина, найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України ДТЕК, що входить до СКМ Рината Ахметова, е монополією у тепловій генерації та тримає під контролем чотири компанії-виробника енергії з шести


Згідно заяв голови Міненерго Володимира Демчишина, найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України ДТЕК, що входить до СКМ Рината Ахметова, е монополією у тепловій генерації та тримає під контролем чотири компанії-виробника енергії з шести. Енергію, яку отримає підприємство, продає Енергоринку, який, в свою чергу, передає її у безпосереднє користування споживачам.
Однак, Ахметов вирішив безпідставно підвищити ціни на вугілля, на що Демчишин наводить тільки два вирішення – або знизити ціну, або продати частину активів.
А тим часом, представники ДТЕК не погоджуються з такими обвинуваченнями у антиконкурентних діях. Вони стверджують, що компанія не є монополістом, не порушувала закони та діє виключно відповідно до них.
Також прес-центр компанії додав, що у разі все ж-таки доведення підвищеної кількості активів, вони не виключають можливий продаж частини активів на відкритому аукціоні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео