Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Масштабна приватизація в Україні оголошується відкритою

Масштабна приватизація в Україні оголошується відкритою
79962 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр економіки України Айварас Абромавичус на прес-конференції заявив, що Україна планує продати перші підприємства вже в межах цього року


Міністр економіки України Айварас Абромавичус на прес-конференції заявив, що Україна планує продати перші підприємства вже в межах цього року.
Країна знаходиться на межі дефолту, тож уряд шукає всі можливі виходи з цієї ситуації. Зокрема, велику ставку зроблено саме на залучення капіталу з інших країн.
Таким чином, на черзі продажу стоїть найбільше підприємство – «Одеський припортовий завод». За словами міністра, він може бути проданий за 500 мільйонів доларів а то й більше.
Також може бути продане підприємство «Центренерго», вартість якого також доволі висока. Заспокоює те, що на підприємства України є попит як у самій країні, так і за її межами.
Однак, є одна проблема, з якою можна зіткнутись. Справа в тому, що Україна має багато підприємств збиткових по своїй суті, такі як вугільні шахти, тож важливо не піти «в мінус» у такій справі.
Тож наразі проводиться безліч конференцій, аби долучити міжнародних інвесторів до української економіки та покращити її становище.
Так, 13 липня очікується україно-американська конференція з приводу інвестування. Відбуватиметься у Вашингтоні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео