Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туркменський газ може повернутися до України

Туркменський газ може повернутися до України
238797 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом можуть бути поновлені поставки газу з Туркменістану до України. Ця новина стала відомою після зустрічі українського Президента з головою уряду Туркменістану

Найближчим часом можуть бути поновлені поставки газу з Туркменістану до України. Ця новина стала відомою після зустрічі українського Президента з головою уряду Туркменістану. Рашид Мемедов висловив сподівання на розвиток торгово-економічних відносин.
У прес-службі Президента України повідомили, що як результат переговорів між прем’єр-міністром Туркменістану Рашидом Мемедовим та Петром Порошенком було досягнуто певного взаєморозуміння стосовно можливих поставок природного газу на територію України. Петро Порошенко наголосив, що поставки газу з Туркменістану дуже цікаві для України, і він хотів би розвивати міжнародні стосунки у цьому напрямі.
З початку поточного року Україна поступово розширює кількість імпортерів природного газу: за даними компанії «Укртрансгаз» вже майже 3,3 мільярди кубометрів природного палива імпортовано з європейських країн. У тому числі більше мільярда кубометрів палива надійшло до України через території Угорщини, Польщі та Словаччини.
З 1 квітня, за словами українського міністра енергетики, Україна планує відмовитися від купівлі російського газу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео