Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Київщині вироблятимуть біопаливо

53443 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Київській області відкриється виробництво біопалива, яке вироблятимуть з харчових відходів. Такий газ вважають реальною альтернативою існуючим на сьогодні джерелам енергії.

Виробництво біологічного газу розпочнуть незабаром поблизу селища Димер, що на Київщині. Сировиною для такого палива стануть харчові та органічні відходи, що підлягатимуть сортуванню та переробці.

У вибраному районі наявний полігон площиною 8 гектарів. Там встановлять сортувальну лінію, що включатиме транспортери для пластику, скла, металу та паперу. Харчові відходи за допомогою спеціальної технології перероблятимуть на біопаливо. Газ буде утворюватися у результаті бродіння відходів під землею. Для збирання та транспортування до місця захоронення відходів проведуть труби та спеціальну турбіну.

Поки на полігон звозять харчові відходи з самого селища, а також відходи будівництва і промисловості з київських підприємств.

Виробництво біопалива зі сміття не лише сприятиме енергетичній незалежності України, але й покращить екологічний стан Київщини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео