Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Житлові субсидії невпинно зростають

133468 ПЕРЕГЛЯДІВ

Процес державної допомоги громадянам у справі оплати послуг житлово-комунального господарства поступово вдосконалюється. Протягом першого півріччя поточного року українці отримали субсидій удесятеро більше, ніж за той самий період минулого року.

За інформацією Держстатистики, протягом січня-липня 2015 року на компенсацію витрат зі сплати житлово-комунальних послуг українцям виділили 520,0 мільйонів гривень. Це на 470,2 мільйона (або майже у 10 разів) більше, ніж у минулому році.

Як розповідають спеціалісти Держстатистики, протягом перших 6 місяців до субсидії призначили 2,1 мільйону сімей, що складає 83,7 відсотка від усіх громадян, які звернулися за допомогою.

Серед усіх сімей, що виявили бажання отримати субсидію, 1,6 мільйона — міські жителі, у селі дозвіл на оформлення такої допомоги отримали 496 тисяч родин.

Спеціалісти Держстатистики визначили і особливості надання субсидії за регіональним фактором. Виявилося, що найбільший розмір нарахованих субсидій був зафіксований на Тернопільщині, там він склав понад 835 гривень. Найменші субсидії отримали у Миколаївській та Закарпатській областях — 70 і 88,8 гривень відповідно.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео