Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Яку ціну на газ очікує Демчишин?

213489 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр енергетики Володимир Демчишин висловив жорстку позицію щодо ціни російського газу, прийнятного для України. Умовою купівлі газу з Росії, за його словами, має бути знижка у 40 доларів при ціні 250 доларів за тисячу кубометрів газу.

Проаналізувавши енергетичну ситуацію в Україні і всі потенційні можливості, Володимир Демчишин заявив, що з урахуванням ціни у 250 доларів за тисячу кубометрів у четвертому кварталі поточного року Росія має надати Україні знижку у 40 доларів. За словами міністра енергетики, Україна перебуває зараз у вигідному положенні, оскільки має можливість купувати блакитне паливо через реверсний потік. Тому профільне міністерство вимагатиме знижку у 30-40 доларів і тільки за таких умов підписуватиме договір з Росією. Демчишин заявив, що за нинішніх умов Україна не має купувати газ за будь-яку ціну.

Демчишин пояснив необхідність саме такої знижки тим, що для того щоб прокачати газ до європейський країн, потрібно витратити близько 30 доларів, а у випадку з Україною таких витрат немає. Саме з цих міркувань Україна наполягатиме на більш низькій ціні.

Однак, як заявив сам Володимир Демчишин, це питання ще не вирішено, наразі іде дискусія з приводу розміру знижки, яку Росія має надати Україні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео