Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи буде у будинках українців тепло?

133514 ПЕРЕГЛЯДІВ

З наближенням холодної погоди в уряді частіше говорять про характер опалювального сезону 2015-2016. Цього року, за інформацією постанови Кабінету міністрів, період опалення почнеться раніше — 1 жовтня, і триватиме до 30 квітня. Влада впевнена, що ресурсів для обігріву будинків вистачить.

Незважаючи на постанову, що утверджує ранній початок опалення, немає гарантії, що дадуть тепло у будинки вже на початку наступного місяця. Адже для цього середньодобова температура має триматися на рівні 8 градусів протягом трьох днів.

Крім того, за словами Арсенія Яценюка, нині у підземних сховищах замало газу — лише 14 мільярдів кубометрів з необхідних 19 мільярдів.

Як розповіли експерти, зважаючи на те, що “Нафтогаз” зараз отримує словацький газ, кількість газу, на яку зможе розраховувати Україна, імовірно збільшиться ще на 3 кубометри. Тож за умови теплої зими та відсутності потреби опалювати окуповані частини Донеччини і Луганщини та Крим, цієї кількості має вистачити.

Однак, за заявами уряду, якщо зима буде холоднішою, ніж минула, у квартирах громадян можливе зниження температури з 18 до 16 градусів.

Як заявили у Міністерстві енергетики, вони розраховують на допомогу європейських країн у розмірі 1 мільярда доларів. За такої умови Україна зможе закупити необхідну кількість палива для того, щоб забезпечити безперебійну подачу газу до Європи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео