Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На зиму Україна має достатньо електроенергії

133883 ПЕРЕГЛЯДІВ

Енергетика України повністю готова до зимового зниження температури. Таку заяву зробив Міністр енергетики Володимир Демчишин. За його словами, враховуючи наявні запаси газу та вугілля, цього року не буде необхідності в імпорті електроенергії.

Перед тим як відправитися до Стамбулу на енергетичний саміт, Міністр енергетики України Володимир Демчишин повідомив, що енергетична система України вже повністю готова до зимового періоду. Зокрема, українці можуть не боятися віялових відключень, оскільки на даний момент запаси вугілля і газу є значно більшими, ніж минулого року, не очікують цієї зими і перебоїв з поставками необхідних ресурсів.

Як заявив Володимир Демчишин, цього року протягом літа була підготовлена до роботи більша кількість блоків ТЕС та АЕС. За умови відсутності форс-мажорних ситуацій у системі енергопостачання Україна зможе пройти зиму лише з використанням власних потужностей. Лише якщо виникнуть непередбачувані умови, відповідне міністерство у вигляді крайньої міри звернеться до імпорту електричної енергії.

Крім того, як відзвітував Демчишин, цього року Україна відмовилася від імпорту електроенергії з Росії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео