Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна повинна використовувати вдвічі менше газу

67755 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перед Україною стоїть завдання — вдвічі зменшити використання природного газу. Про необхідність такої вимушеної економії заявив голова правління компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Очільник компанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв, виступаючи на радіо, повідомив, що з метою економії Україна повинна вдвічі зменшити споживання природного газу. Як заявив Коболєв, за цей рік держава досягла значного скорочення використання палива — економія склала близько 20 відсотків, однак необхідно зменшити використання блакитного палива ще мінімум вдвічі.

Серед причин, які Андрій Коболєв навів для пояснення своєї думки — Україна споживає дуже багато газу: цей показник втричі більший, ніж у Польщі, і у шість разів вищий за Німеччину.

Разом з тим, за словами Коболєва, за останній рік відбулося багато великих кроків у напрямку отримання Україною газової незалежності: дають плоди зусилля у напрямку диверсифікації газових поставок, значно скоротили споживання блакитного палива і підприємства, і населення. Як стверджує Коболєв, завдяки цим досягненням Україна тепер - майже незалежна у газових питаннях.

Як стало відомо, Арсеній Яценюк наказав припинити газові закупівлі з Росії, оскільки ціна, за яку Україна може отримати газ з європейських країн, наразі є значно привабливішою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео