Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Глава Уряду Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова імпортувати польський газ

41060 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після офіційної зустрічі між Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та польським президентом Анджеєм Дудою, Глава українського уряду сказав, що покладає великі надії на інтерконнектор між газотранспортними системами країни, будівництво якого триває наразі. Адже, після завершення будівництва Арсеній Петрович пообіцяв сусідам, що вони зможуть продавати більше газу, а ми його більше зможемо купувати. З вуст Яценюка прозвучала конкретна цифра. Він сказав, що Україна готова купувати в Польщі до восьми мільярдів кубометрів газу. Це дозволить країнам-сусідам стати більш прибутковими та мати енергетичну незалежність.

Рік тому між Укртрансгазом та Gaz-System була заключна угода про підготовку ТЕО щодо будівництва газового інтерконнектору між двома країнами.

Також варто зважити на те, що за одинадцять місяців 2015 року українська держава зменшила обсяги імпорту газу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на девять з половиною відсотків, що в кубометричному еквіваленті має такі показники: в цьому році імпортовано понад шістнадцять мільярдів кубометрів, в 2014 році майже вісімнадцять мільярдів кубометрів голубого палива.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео