Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна крокує до власної імпортонезалежності у галузі атомної енергетики

Україна крокує до власної імпортонезалежності у галузі атомної енергетики
28435 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України закінчило розробку проекту майбутньої економічної програми розвитку державного атомно-промислового комплексу до 2020-го року. За словами Володимира Кістіона - віце-прем'єр-міністра України - зазначений вище проект має на меті економічне сприяння виробництву власне українського ядерного палива за допомогою використання імпортного обладнання.

Поки документ тільки готується набути повної юридичної сили, наша держава готується до одразу 17-ти поставок ядерного палива від російських та американських компаній. Варто відзначити, що прийняття проекту Концепції є дуже важливими, оскільки на сьогоднішній день майже 90% ядерного палива, котре експлуатується державними атомними електростанціями, становить паливо виключно російських постачальників.

Спираючись, на той факт, що Україна має неабиякий потенціал для виробництва палива для АЕС на своїй території через широку базу таких природних ресурсів як цирконій та уран, майбутня економічна програма тільки сприятиме повному становленню української імпортонезалежності у контексті розвитку атомної енергетики.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео